واحد خدمات مالیاتی

یشتر موسسات و برخی شرکت های نوپا از نحوه پرداخت و قوانین مالیاتی آگاهی لازم را ندارند در حالی که باید مالیات بپردازند و محاسبات و انجام خدمات مالیاتی از ضروریات فعالیت اقتصادی است. برون سپاری خدمات مالیاتی از راه های کم کردن هزینه های جاری و استفاده بهینه از زمان است؛ چون پیدا کردن نیروی با سابقه و متخصص برای هر سازمانی سخت، زمان بر و پرهزینه است. بنابراین راه حل مناسب بهره گیری از خدمات شرکت های خدمات مالیاتی است که با تجربه کافی در کمترین زمان خدمات مالیاتی شما را انجام خواهند داد. اما خدمات مالیاتی شامل چه مواردی است؟ برای آشنایی با این خدمات با این مقاله همراه باشید

تنظیم اظهارنامه عملکرد دوره مالی و تحریر دفاتر

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند پس از محاسبه تمام سود و زیان خود در معاملات و رخداد های مالی سازمان اقدام به تنظیم اظهارنامه عملکرد دوره مالی خود کنند تمامی مودیان و مشمولان قانون مالیات های مستقیم ملزم هستند تا در زمان های مقرر اظهارنامه مالیاتی خود به همراه کلیه اسناد و مدارک مالی و دفاتر رسمی خود را که شامل دفتر روزنامه ، دفتر کل ، دفتر دارایی و سایر دفاتر قانونی دیگر است را به سازمان امور مالیاتی تحویل نمایند.

در تحریر دفاتر قانونی باید از اصول و قواعد خاصی پیروی کرد تا شرایط تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی را داشته و باعث رد دفاترو در نتیجه جرایم مالیاتی نگردد .

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده: مالیات غیر مستقیمی است که بر تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین وضع می‌گردد.”

شرکت ها و موسسات موظفند تا آن را از مصرف کننده دریافت و به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند. مالیات بر ارزش افزوده سالانه و به صورت درصدی ثابت از طرف سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می شود و به تفکیک مالیات و عوارض شناخته می شود و همچنین در زمان پرداخت توسط سازمانها به دو حساب مجزا واریز می گردد.

تنظیم لیست مالیات حقوق

شرکتها و کلیه سازمانها به هنگام تهیه لیست حقوق پرسنل موظفند تا درصدی را تحت عنوان مالیات حقوق از حقوق و مزایای پرسنل کسر و به حساب سازمان های ذیربط واریز نمایند . محاسبه مالیات بر حقوق پرسنل بر اساس بخشنامه ها و قوانینی است که به صورت سالانه تغییر می کند و باید بر طبق درصد های تعیین شده محاسبه و از حقوق پرسنل کسر گردد .

مقاله تکمیلی را در این لینک دنبال کنید.

شرکت ها و موسسات اقتصادی همواره باید از جزییات قوانین مالیاتی مطلع بوده و با قوانین لحظه ای به روز باشند تا بتوانن مطابق با قوانین جدید به  امور مالیاتی خود رسیدگی نمایند .

ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم

طبق این ماده، مودیان حقیقی و حقوقی باید لیست معاملاتی خود را در آخر هر فصل به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. مالیات بر اساس نحوه تعلق به کالاها به ۲ دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود. طبق تعریف، مالیات مستقیم مالیاتی است که پرداخت کننده نمی تواند آن را به دیگری انتقال دهد و شامل مالیات بر درآمد اشخاص، مالیات بر دارایی، مالیات بر ارث و غیره است. مالیات غیر مستقیم با واسطه از شهروندان گرفته می شود و شامل مالیات بر واردات و معاملات و کالاها می شود.

صورت معاملات فصلی

هر شرکتی اعم از خصوصی و دولتی که معاملاتی انجام می دهد باید صورت معاملات خود را حداکثر تا یک ماه برای سازمان امور مالیاتی ارسال کند. ارسال این صورت معاملات هم به صورت دستی و کاغذی و هم به صورت الکترونیکی میسر است. مهمترین مسئله توجه به مهلت ارسال این مدارک می باشد.ارسال مدارک پس از مهلت مقرر مشمول جریمه ۱۰ درصدی از معامله ای که مدرک آن دیر ارسال شده خواهد بود.

* نکته‌ای که ممکن است برخی را به‌اشتباه بیندازد، یکی بودن صورت معاملات فصلی با مالیات با ارزش افزوده است. صورت معاملات فصلی تنها محدود به ارائه فهرست معاملات است و در آن مالیات جداگانه‌ای دریافت نمی‌شود. در حقیقت صورت معاملات فصلی تنها روشی برای شفاف‌تر شدن معاملات و معامله‌گران است.

درحالی‌که مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که درعین‌حال مشمولین آن ملزم به ارائه صورت معاملات فصلی هستند. در نظر داشته باشید که مشمولین ارائه صورت معاملات فصلی محدود به مشمولین پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیستند.

شرکت در دفاعیات مالیاتی و پیگیری پرونده های مالیاتی

مالیات تعیین شده بر اساس اسناد و مدارکی که مودیان ارائه می دهند و اظهارنامه هایی که ارسال می کنند توسط ممیزین مالیاتی محاسبه میشود و مودیان مکلف به پرداخت ان خواهند بود .

گاهی در بررسی اظهارنامه ها و اسناد و مدارک مالی شرکتها توسط ممیزین ابهاماتی ایجاد میشود که جلسه ای با حضور ممیزین و مودیان یا نماینده آنها برگزار میشود و ممیزین با طرح سوالاتی سعی می کنند ابهامات موجود را برطرف کنند .

پرونده های مالیاتی اغلب از حساس ترین پرونده هایی مالی در دستگاه قضایی هستند . گاهی یک اشتباه در دفاعیات و ارائه یا عدم ارائه یک مدرک خاص می توانند به قیمت جریمه های سنگین برای مودیان مالیاتی تمام شود . مودیان در درجه اول باید برای پیشگیری از جریمه شدن کلیه اسناد و مدارک مالی و عملیات های حسابداری خود را به طور دقیق تهیه کرده و در زمان های تعیین شده در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.

برای اینکه حقی از مودیان ضایع نشود بهتر است افرادی برای پاسخگویی به این جلسات فرستاده شوند که به طور کامل در کم و کیف اطلاعات ارسال شده بوده و به مواد قانونی مالیاتی هم اشنا باشند دفاع از پرونده های مالیاتی یک تخصص است و انجام آن باید توسط افراد متخصص انجام می شود.

مقاله نحوه شرکت در دفاعیات مالیاتی را حتما مطالعه کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *